Havemøbler året rundt

Der er nu intet som en have. En lille, privat oase, som man kan trække ud i, når man trænger til fred og ro fra hverdagen. Uanset om det er sommer, efterår, vinter eller forår, så kan naturen noget. Den friske luft, solens stråler og fuglenes sang virker helende på enhver. Og som haveejer har du friheden til at indrette din have, som du vil. Det kan være, at den ligner noget fra en nationalpark i Thy, eller måske er den enkel og fin med en granitbænk eller to? Det kan også være, at den ligger utæmmet hen og er fuld med naturens vilde planter. Uanset hvad, så er haven et dejligt sted at være.

Hvordan skal du indrette din have?

Der findes lige så mange haver, som der findes haveejere. For haven kan tjene mange formål. Den kan være indrettet som et aktivitetscenter, med fodboldbaner, trampoliner og gyngestativ. Det kan ske, at du har fingre grønnere end de flestes og har en have, som er fuld af bed med blomster og køkkenurter, så du næsten er selvforsynende. Det kan også ske, at du er socialt anlagt og har indrettet din have efter at kunne rumme flest mulige gæster. Med siddepladser over det hele og måske endda et udendørs køkken?

Udendørs siddepladser

Og netop siddepladserne, de kan være en udfordring for mange. For hvad er de optimale havemøbler? Der findes utallige havestole med haveborde, borde-/bænkesæt eller loungemøbler, men hvad er egentlig smart praktisk set? For med det danske vejr, så kan der lige så let være solskin, som der kan være regnvejr. Og det er træls, hvis du hver gang himlen bliver mørk, skal løbe panisk ud for at redde din havemøbler. Her er det en fordel med en granitbænk. Med møbler lavet af granit, er du sikker på, at de tåler til vind og vejr. Og så slipper du for at løbe ud i regnen.