Inspiration til hjemmets sofa

Er du på udkig efter en ny sofa? Der findes mange forskellige sofaer, og det kan derfor være en fordel at have øje for antal siddepladser, sofaens formen og betræk. Du kan netop læse nærmere her om forskellige typer af sofaer og få mere inspiration til din næste sofa.

Hvor mange personer skal sofaen rumme?

Du kan få alt fra en to-personers sofa til en, som rummer seks personer. Du kan med fordel starte med at tage stilling til, hvor mange, der skal kunne være plads til. Det er der flere gode grunde til, så læs videre og se mere her. Det er rart, når der er plads til ens familie eller at have venner ovre, hvor det er muligt at sidde sammen i sofaen i stuen. Du kan enten overveje en større eller mindre sofa, som eventuelt kan kombineres med loungestole.

Hvilken form skal sofaen have?

Idet vi alle har forskellige rum i vores boliger, er det en god idé at tænke over, hvordan du ønsker, at din sofas form skal se ud. Dette kan både være af praktiske årsager i forhold til stuens form og vægge eller være en smagssag, hvis det er tilfældet, at du har en større eller mindre stue. Du kan se mere her og få yderligere inspiration til, hvilken form du foretrækker.

Hvilken betræk skal sofaen være i?

Der findes et bredt udvalg af betræk og materialer såsom fløj, velour eller vævet stof. Når du skal vælge, hvilket betræk sofaen skal have, er det væsentligt at forholde sig til materialet. Læs og se mere her, det gælder både i forhold til farven, om betrækket kan vaskes, herunder hvorvidt materialet er sart. Dog er det værd at nævne, at du altid kan få din sofa ombetrukket. Dette koster selvfølgelig, så det er en klar fordel at vælge et betræk, som du også er glad for fremadrettet.