Gode råd til pasning af stueplanter

Er du ikke god til at passe dine planter, men vil du gerne blive bedre til det? Så er det en god idé at læse med videre her. For hvis dine stueplanter skal holde sig sunde og flotte, er det vigtigt, at du passer godt på dem. Heldigvis findes der mange nemme stueplanter, så hvis du gør brug af disse gode råd, kan du få glæde af dine planter i lang tid. 

Pasning af dine stueplanter

Det vil være ærgerligt at købe en stueplante, som ender med at visne eller dø, fordi du ikke passer godt på den. Er du glad for en stueplante, vil du nok gerne have, at den kan holde i en del tid. Her finder du gode råd til pasning af dine stueplanter, så du ikke skal købe nye hele tiden:

  • Vand planten jævnligt –

    Lige meget hvilken stueplante du har, er det vigtigt, at du vander den jævnligt. Hvis du ikke helt ved, hvor tit du skal vande planten, kan du tage et kig på dens etiket. Her vil du som regel finde vandingsråd, som du kan bruge.

  • Tænk over lyset –

    Hvis der er tale om en blomstrende plante, så har den typisk mere brug for lys sammenlignet med en grøn plante. Du skal altså helst placere en grøn plante væk fra direkte sollys, hvorimod en blomstrende plante bør placeres nær et vindue. Langt de fleste planter kan bedst lide naturligt lys uden direkte sol. Igen kan du læse den medfølgende vejledning for at finde ud af, hvad der er bedst for din pågældende plante.