Gode idéer til din have

Vejret bliver stille og roligt varmere, og før vi får set os omkring, er det tid til at komme i haven igen. I løbet af vinteren er der ikke særlig mange danskere, der bruger specielt meget tid i haven. Det er koldt, og vejret passer bare ikke til at nyde tiden i haven, uden man skal fryse.

Hvis du er glad for at bruge tid i haven, er du sikkert også glad for, at det snart er på tide, at man for alvor kan komme i gang igen. I de nedenstående afsnit vil du derfor blive præsenteret for en række gode idéer, som du kan vælge at benytte dig af i din have, hvis du tænker, at der skal ske noget nyt til denne sommer.

Beplantning i haven

Der er mange måder, hvorpå man kan dyrke planter, blomster og afgrøder i haven. Det kan du blandt andet gøre ved hjælp af højbede og plantekasser. De kan endvidere være medvirkende til at skabe et mere æstetisk udtryk i din have, fordi højbede og plantekasser eksempelvis kan fremhæve de planter, du gerne vil have fremhævet.

Når du dyrker i højbede eller planterkasser, er det også nemmere at holde ukrudtet væk og tilgå planterne. Alt i alt er det faktisk en fornuftig måde at holde haven på – og en god undskyldning for at bruge mere tid i haven.

Aktiviteter til haven

Hvis der er børn i husstanden, er det ikke sikkert, at de synes, at højbede og planterkasser er særlig interessante – endnu. Derfor kan det være en god idé at have en eller flere aktiviteter, som kan få børnene ud i haven.

Det kan være alt fra en trampolin til fodboldmål. Der findes selvfølgelig også mindre ting, som ikke fylder nært så meget. Det kunne være havespil, som kongespil, der ikke nødvendigvis behøves at have en fast plads i haven.