Den bedste måde at klippe hæk på

Det er godt nok ikke hækkeklippesæson, men derfor er det netop tid til at genoverveje sine værktøjer og metoder, inden det pludselig bliver forår igen. Ingen ønsker, at naboen ser skævt på ens skæve hæk, og hvorvidt man overhovedet ønsker at se naboen, varierer fra hjem til hjem. Om du har en skærmende ligusterhæk eller en flotformet buksbom, så læs med her, hvor du får de bedste idéer til de bedste redskaber til din hæk.

Hvad skal man vælge?

For alle hække er forskellige og lever forskellige steder. Derfor kan tidspunktet for klipningen også variere, selvom husmorrådet siger før Sankt Hans. Har du passet og plejet din hæk gennem mange år, og er den ved at have nået sin ideelle højde? Så er det en simpel trimning, der skal til. Men der findes mange forskellige typer af grensave, du kan vælge imellem til denne opgave. Alt afhængigt af, om du har bede foran din hæk, eller om den er frit tilgængelig for dig, skal du enten have fat i en teleskopsav eller en almindelig grensav. Teleskopsaven er god, hvis du har en højere hæk, eller ønsker at bruge saven til dine mindre træer- eksempelvis frugttræer. Ellers rækker en grensav så fint til at trimme hækken med, men det er altid værd at overveje komforten. Hvis du bruger en teleskopsav, er det lettere at tilrettelægge arbejdet efter din foretrukne position, end hvis du arbejder med en grensaks.

Den perfekte ramme til din have

Hækken er rammen på din have, og den skal have en god behandling for at holde sig flot. En grensav med en buet klinge, er god til sit arbejde og formet til at lave et rent snit. En grensav og en grensaks er også alt, du behøver for at forme en buksbom så naboen bliver grøn af misundelse.